Over mij

Mijn naam is Grada-Marie Verschage. Al vanaf kleins af aan ben ik graag met mijn handen bezig. Als klein meisje zat ik dan ook midden in de verbouwing van de boerderij van mijn ouders lekker mee te timmeren. Ook op creatief vlak was ik vaak bezig, mijn vader bedacht echt de meest leuke knutsel 'opdrachtjes' voor mij. Dat kan bijna niet anders wanneer je vader uit de bouw komt en later handenarbeid leraar werd.  

Na de Havo ben ik Culturele en Maatschappelijke Vorming gaan studeren waarna ik per toeval een rol als HR Manager kreeg bij een Amerikaans bedrijf. In totaal heb ik 11 jaar gewerkt binnen HR. 
Het creatief bezig zijn en her en der klussen bleef wel altijd onderdeel van mijn leven. 
Steeds vaker zeiden vrienden dat ik toch eens iets met die interieur fascinatie moest gaan doen. Ik was altijd met mijn interieur bezig, mooie dingen 'verzamelen' op vlooienmarkten en meubeltjes opknappen. En zo geschiedde en ben ik ook bij anderen interieur styling en advies gaan geven. 
Zo leuk!

Toen we vervolgens een huis kochten in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam kwam het klussen weer meer naar de voorgrond. Ik heb in dit huis ook zoveel zelf gedaan en geleerd. Daar moest ik eens wat mee gaan doen! En zo ben ik de styling steeds meer gaan combineren met het ook daadwerkelijk uitvoeren van de cosmetische klussen binnenshuis bij anderen. 

Daarnaast richtte ik een duurzaam interieur label op - Yagul Home, waarbij ik samenwerk met ambachtsgezinnen in Mexico. Ik ontwerp kleden die daar met de hand tegen een eerlijke prijs vervaardigd worden. Het bleek erg complex en kostbaar om de prachtige kleden in Nederland te krijgen en helaas heb ik dan ook moeten besluiten het bij de voorraad te houden die ik nu heb.

Vorig jaar ging het roer bij mij om, altijd maar op kantoor achter de laptop wilde ik niet meer. Ik wilde meer uitvoerend bezig zijn. En zo ontstond het idee voor De Klusseres - want wie zegt dat alleen mannen kunnen klussen?

En ze kluste nog lang en gelukkig - the end